Ga naar de inhoud
man met stoelen

Duurzame en circulaire kantoorinrichting

Wij maken van gebruikt kantoormeubilair graag kwalitatieve en originele nieuwe inrichtingselementen. Laat je inspireren door de mogelijkheden van refurbishen en redesign. Maak samen met Looops het verschil.

Samen de cirkel rond maken

Bij Looops vinden we het geweldig om van gebruikt kantoormeubilair iets moois en nieuws te maken. Circulair kantoorinrichten noemen we dat. Waarom zou je nieuwe kantoormeubelen kopen als daarmee de afvalberg alleen maar groter wordt? We laten bestaande producten rondgaan door waarde toe te voegen en ze weer opnieuw te gebruiken. We zien gebruikt kantoormeubilair dan ook als grondstof voor duurzame kantoorinrichting. Wij maken van gebruikte producten kwalitatief en origineel kantoormeubilair. Daarmee bieden we een functionele, duurzame en mooie oplossing voor de inrichting van jouw kantoor. Zo maken we samen de cirkel rond.

Waarom circulair inrichten?

We zijn ons er steeds meer van bewust dat er grenzen zijn aan het gebruik van grondstoffen. Tegelijkertijd zien we dat er veel verspilling is. Bestaande meubelen worden vervangen door gloednieuwe, die mettertijd ook weer op de afvalberg belanden. Voor nieuw meubilair worden grondstoffen gedolven. Vaak in verre landen, waarbij ook zaken als dieseltransport, opslag en tussenhandel nodig zijn. Met de bijbehorende CO2 uitstoot en een hoge belasting van ons milieu. Hoe kunnen we dit tij keren? Door duurzaam te denken en circulair te handelen. Bij Looops leveren we daar graag een bijdrage aan op het gebied van duurzame en circulaire kantoorinrichting. We laten producten rondgaan, voegen waarde toe en zetten ze weer in de markt in plaats van waarde te vernietigen. Doe je mee?

Waarom zou je nieuwe kantoormeubelen kopen als daarmee de afvalberg alleen maar groter wordt?

Duurzame projectinrichting op maat

Bij Looops bieden we duurzame kantoorinrichting op maat. We kunnen passende oplossingen bieden op veel gebieden. Looops kan de complete kantoorinrichting voor je regelen met je eigen meubilair dat na behandeling weer teruggeplaatst wordt. Daarbij voorzien we bestaand meubilair bijvoorbeeld van een nieuw jasje. We gebruiken duurzame materialen zodat je lang plezier hebt van je circulaire kantoorinrichting. We houden ook rekening met de nieuwste trends en wensen op het gebied van een optimaal ingerichte werkomgeving voor je medewerkers. Laat je inspireren door de mogelijkheden en maak ook jouw kantoorinrichting duurzaam.

Refurbished kantoormeubilair op voorraad

We kopen gebruikt kantoormeubilair en produceren daarvan upcycled en gerestyled meubilair. Hoe we dat doen? Dat doen we als een circulair station. De bestaande meubelen komen bij ons binnen. We bepalen de waarde ervan en de route naar de passende mogelijkheden voor hergebruik:

  • Reconditioneren: schoonmaken en herstellen
  • Refurbishen: bijvoorbeeld opnieuw bekleden of overspuiten
  • Demonteren: uit elkaar halen; bruikbare onderdelen gebruiken we opnieuw, onbruikbare onderdelen worden gerecycled
  • Redesign: uit diverse bruikbare onderdelen en eventueel nieuw materiaal stellen we nieuwe meubels samen

Aan het einde van de route komen de meubelen upcycled opnieuw in de markt. Dit duurzame kantoormeubilair kunnen we uit voorraad leveren: van first life producten tot refurbished second life en meer. Maak je keuze in onze webshop of vraag ons naar de mogelijkheden.

Duurzaam is ons DNA

Bij Looops zit duurzaamheid ons in het bloed. En dat vertaalt zich in alles wat we doen. Voor alle productiemethoden zoeken we naar de meest groene oplossing. Voor bekleding gebruiken we bijvoorbeeld stoffen van gerecyclede pet-flessen of oude kleding, of stoffen van biologische vezels zoals hennep, brandnetels en vlas. We opereren zoveel mogelijk lokaal en zijn altijd alert op reductie van CO2 uitstoot. Voor onze samenwerkingen selecteren wij circulaire partijen. Het lukt inmiddels om tachtig tot negentig procent van al het aangeleverde materiaal een nieuw leven te geven. Looops kan je voorzien van een circulair rapport waarmee je ook de duurzaamheid van jouw inrichting kunt aantonen. Laten we samen het verschil maken.

Logo Looops

Wij maken van jou een circulaire doener. Samen ontwerpen we jullie circulaire kantoor.

Laat je inspireren door de mogelijkheden en maak ook jouw kantoorinrichting duurzaam. Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.